Loader

Αυτοκίνητο και Χειμερινό service: 8 Συμβουλές από του Ειδικούς της Automotivo!

Αυτοκίνητο και Χειμερινό service: 8 Συμβουλές από του Ειδικούς της Automotivo!

Οι συνθήκες οδήγησης τον χειμώνα επιβάλλουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος σου ακόμα και σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, είναι σχετικά ήπια. Μην ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ενός προβλήματος, πριν καν αυτό εμφανιστεί.

Ο ολοκληρωμένος έλεγχος του οχήματος, στην Automotivo, γίνετε από ειδικούς  με μια σύντομη επίσκεψη στο συνεργείο, δωρεάν. Μπορεί ο έλεγχος αυτός να μοιάζει αυτονόητος αλλά οι περισσότεροι οδηγοί ενδέχεται να μην το λαμβάνουν υπ’ όψιν τους. Ακόμα και ένα απλό χιονόνερο είναι πιθανό να αποδειχθεί επικίνδυνο, σε περιπτώσεις οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνική εξέταση, εστιασμένη στα εξαρτήματα τα οποία φθείρονται από τον παγωμένο καιρό αλλά και σε εκείνα που προστατεύουν εσένα, την οικογένειά σου και τους άλλους οδηγούς, στις χειμερινές σου μετακινήσεις.

Η Automotivo με εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο της εξυπηρέτησης σε ότι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο είναι δίπλα σου για να σε ενημερώσει για τους βασικότερους ελέγχους που πρέπει να γίνονται στο όχημα σου κάθε χειμώνα αλλά και για να σου παρέχει άριστες υπηρεσίες ελέγχου και service, οι οποίες σε καλύπτουν πλήρως ώστε να μπορείς να μετακινηθείς με ασφάλεια και άνεση στις χειμερινές σου διαδρομές:

  1. Φρένα

Βασικό μέλημα μας στην Automotivo είναι να εξασφαλίσουμε ότι τα φρένα (τακάκια,δίσκοι, σιαγώνες,σύστημα ABS, χειρόφρενο )  είναι άκρως λειτουργικά γιατί είναι σημαντικά στους χιονισμένους και ολισθηρούς δρόμους . Αν η στάθμη των υγρών φρένων είναι χαμηλή , είναι σημάδι πως η τα τακάκια έχουν φθαρεί η πως υπάρχει πιθανή διαρροή.

  1. Υαλοκαθαριστήρες

Πολύ σημαντικός στην Check list του χειμώνα είναι ο έλεγχος  των υαλοκαθαριστήρων, ο έλεγχος των ψεκαστήρων και ο έλεγχος της στάθμης του αντίστοιχου υγρού, εμπρός και πίσω. Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων  πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση γιατί κατά την διάρκεια βροχόπτωσης είναι εκείνα που μας βοηθούν στην οδήγηση και στο καθάρισμα των τζαμιών .  Το υγρό υαλοκαθαριστήρων πρέπει να ανανεώνετε με συγκεκριμένο ειδικό  υγρό που ορίζει ο κατασκευαστής, για να μην παγώσει λόγω των εξωτερικών συνθηκών .

Μην ξεχνάς, ότι σε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ή χιονιού, πρέπει να σηκώνεις τους υαλοκαθαριστήρες γιατί αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστραφούν τα λάστιχά τους.

Στην Automotivo  ακολουθούνται σχολαστικά όλοι οι παραπάνω έλεγχοι σε κάθε δωρεάν τεχνικό έλεγχο γιατί κανόνας μας είναι η ασφάλεια σου.

  1. Θέρμανση και εξαερισμός

Η Automotivo διαθέτει όλη την τεχνογνωσία αλλά και τα ειδικά εργαλεία  τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να εξασφαλίσει τον συνολικό έλεγχο του συστήματος θέρμανσης και εξαερισμού του αυτοκινήτου σου.   Το αυτοκίνητό σου πρέπει να είναι καθαρό, να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό και να έχει την ιδανική θερμοκρασία, ανεξαρτήτως καιρού. Είναι πολύ σημαντικό ο εξαερισμός να λειτουργεί σωστά για να μη θαμπώνουν τα κρύσταλλα κατά την οδήγηση και το φίλτρο καμπίνας να είναι αλλαγμένο και καθαρό.  H σωστή λειτουργία  του  κλιματισμού  εξασφαλίζει – εκτός από άνεσή – τις ιδανικές συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας:

  1. Φωτισμός

Ο έλεγχος των φωτιστικών (εμπρός – πίσω φωτιστικά , φλάς , όπισθεν,stop, προβολείς)  πρέπει να γίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα .  Η ρύθμιση των φώτων προβολέων είναι απαραίτητη ώστε η δέσμη φωτός να «πέφτει» σωστά στο δρόμο και να μην θαμπώνονται τα αυτοκίνητα που είναι στο αντίθετο ρεύμα. Σημαντικό είναι τα φωτιστικά  να είναι καθαρά.

  1. Aντιψυκτικό υγρό

Το ψυγείο και η στάθμη του αντιψυκτικού πρέπει να ελέγχετε  για την σωστή λειτουργεία του κινητήρα  .   Η επιλογή του αντιψυκτικού  γίνετε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή .  Ο έλεγχος της στάθμης είναι εύκολος, η οποία πρέπει να βρίσκετε ανάμεσα στις ενδείξεις min  και max.  O έλεγχος πρέπει να γίνετε πάντα με κινητήρα κρύο.

  1. Μπαταρία

Η μπαταρία και η ομαλή λειτουργία φόρτισης  αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την σωστή εκκίνηση του κινητήρα, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες  που  χρειάζεται  ταυτόχρονη λειτουργεία πολλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων . Με την επίσκεψη σας στο συνεργείο της Automotivo, ο έλεγχος είναι δωρεάν. Ο  ηλεκτρολόγος , με την χρήση ειδικής συσκευής μέτρησης  μας ενημερώνει αν χρίζει αλλαγή η μπαταρία. 

  1. Ανάρτηση – σύστημα διεύθυνσης

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου (αμορτισέρ , ελατήρια) ,το σύστημα διεύθυνσης (ακρόμπαρα, ημίμπαρα, μπαλάκια, κρεμαγιέρα και όλα τα επιμέρους) σε συνάρτηση με τα ελαστικά  συντελούν  στην σταθερότητα του αυτοκινήτου στο δρόμο και στην άνεση οδήγησης. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις απότομης αλλαγής πορείας , όπως οι ελιγμοί για αποφυγή εμποδίων στο οδόστρωμα , το σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης  είναι εκείνο που έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για την ασφάλεια μας .  Με μια επίσκεψη στην Automotivo , βρίσκεις προνομιακά πακέτα  αντικατάστασης των απαραίτητων αυτών εξαρτημάτων, με χαμηλό κόστος, προσιτά και αξιόπιστα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή .

  1. Ελαστικά

Στην Automotivo, η ειδική ομάδα των τεχνικών μας, ελέγχει  την κατάσταση των ελαστικών ώστε να έχουν τη σωστή πίεση. Σε βοηθά να επιλέξεις την κατάλληλη προστασία, για τον τύπο ελαστικών σου αλλά και για τον χειμερινό προορισμό που έχεις αποφασίσει να επισκεφθείς.  Η κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σου παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην συμπεριφορά του στο οδόστρωμα. Ιδιαίτερα όταν ο δρόμος δεν είναι στεγνός και ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Παράλληλα μπορεί να σε εκπαιδεύσει στην τοποθέτηση των χειμερινών προστατευτικών για να αισθάνεσαι σίγουρος πριν ξεκινήσεις για τον προορισμό σου.

Τα προστατευτικά αυτά χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι από τους πιο γνωστούς  τύπους αλυσίδων, καθώς συνδυάζουν την απόδοση και την αξιοπιστία με το χαμηλό κόστος της αγοράς. Πρόκειται για μια αλυσίδα χαλύβδινων συνδέσμων που συνδέεται με ένα μεταλλικό δακτύλιο ή σύρμα το οποίο ταιριάζει με το μέγεθος της διαμέτρου του τροχού. Για να καταλάβουμε ότι έχουμε τοποθετήσει σωστά τις αλυσίδες θα πρέπει να ελέγξουμε αν είναι τεντωμένες. Σε περίπτωση που οι αντιολισθητικές μας είναι χαλαρές υπάρχει κίνδυνος να φύγουν από την θέση τους και να τυλιχτούν γύρω από την ανάρτηση του αυτοκινήτου προκαλώντας ζημιά.

Οι αλυσίδες τύπου κουβέρτας είναι κατάλληλες για οδήγηση σε χιόνι και είναι πιο εύχρηστες από τις απλές αλυσίδες. Η κατασκευή τους είναι από ανθεκτικό ύφασμα ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει την τριβή στο χιόνι και τον πάγο. Οι χιονοκουβέρτες είναι κυρίως κατάλληλες για αυτοκίνητα με μεγάλες ζάντες και ελαστικά χαμηλού προφίλ. Οι χιονοκουβέρτες μπορεί να σκιστούν εύκολα σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν εκτός πάγου ή χιονιού κι επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση.

Σε κρύες θερμοκρασίες τα σωστά ελαστικά είναι απαραίτητα. Τα χειμερινά ελαστικά διαφέρουν από τα καλοκαιρινά ως προς το σχεδιασμό, τη δομή και τη σύνθεσή τους. Ένα χειμερινό ελαστικό περιέχει περισσότερο φυσικό καουτσούκ, το οποίο το κρατά εύκαμπτο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, έχει περισσότερες λεπτές  αυλακώσεις που επιτρέπουν τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας πάγου και χιονιού προτού το ελαστικό χάσει την πρόσφυσή του. Η Automotivo σε βοηθά να ελέγξεις αν τα ελαστικά σου είναι κατάλληλα για την περίοδο του χειμώνα, αλλά και για να  βρεις τα ελαστικά που ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση.

Τέλος, ο οδηγός, παράλληλα με την εξασφάλιση της σωστής συντήρησης, πάντα πρέπει να είναι ενήμερος για το δελτίο καιρού πριν από οποιαδήποτε μετακίνηση με αυτοκίνητο το χειμώνα, ώστε να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο κατά τη διαδρομή του.

Σε περιμένουμε λοιπόν στα συνεργεία μας σε Χαλάνδρι και Γέρακα ώστε να σου προσφέρουμε τις αρτιότερες υπηρεσίες ελέγχου και service τις αγοράς, ειδικά τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα. Έλα στην Automotivo να κάνεις τον Δωρεάν έλεγχο 25 σημείων του οχήματός και να κερδίσεις 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, επιλέγοντας μια από τις παρακάτω υπηρεσίες,:

  • Service – Αλλαγή Δίσκων-Φρένων, Σιαγόνων
  • Service – Αλλαγή Αναρτήσεων
  • Αντικατάσταση Υαλοκαθαριστών
  • Έλεγχος – συμπλήρωση ψυκτικού υγρού
  • Αντικατάσταση ελαστικών με επώνυμες μάρκες

Μην αργείς. Κλείσε ραντεβού στις εγκαταστάσεις της Automotivo, σήμερα συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα!

Automotivo, 30 Χρόνια Σχέση εμπιστοσύνης!

Αφήστε μια απάντηση